Annak ellenére, hogy csak nemrég indítottam ezt az oldalt, egészen sok látogatóm van, csaknem annyi, mint a blogspot-os blogomon. Viszont itt kicsit magányosnak éreztem magam, ugyanis a közösségi jellegzetességeket nekem kell hozzáadnom és kitalálnom, szemben a bloggerrel, ahol ezek a dolgok már eleve adottak. Gondolok itt arra, hogy olvasóként be lehessen jelentkezni saját profillal.  Hogy miért jó ez? Sokat hallani az elidegenedésről, a személytelenségről jelen korunk kapcsán. Kezdetben ez volt az internet jellegzetessége: név nélkül írogatni, bármit, más bőrébe bújni. Ma már más a helyzet. Valódi közösségek épülhetnek ki így, igazi értékteremtő próbálkozások lelhetnek támogatókra, szép gondolatok azokat befogadókra. Vásárolhatunk anélkül, hogy otthonról kimozdulnánk és a legteljesebb bizalommal tehetjük ezt, mert senkinek, aki nevét, arcát adja valamihez nem érdeke az hogy rossz hírét keltsék. Minden mögött ott áll az ember. Ennek ellenére sokan nem merik még megadni nevüket címüket, mert ez a régi előítélet él bennük: hogy becsapják, behálózzák stb.  ha megteszi.  Az internet is olyan mint a világ, itt is vannak rossz helyek, amiket kerülni ildomos, de ezeket fel lehet ismerni. És vannak jó helyek, ahova tartozhatunk.

Én is most végre rájöttem, hogy tehetem fel a bloggeren már meglévő feliratkozó modult 🙂
Használata egyszerű, remélem, aki tag a másikon, ide is be fog jelentkezni és máris nem fogom magányosnak érezni magam.  🙂

Aki pedig még nem használt ilyet, a következő a tennivaló:

feliratkozas1 1. kattints a feliratkozás webhely(re)
2. a megnyíló ablakban be lehet jelentkezni egy már meglévő fiókkal (Google, Yahoo, Twitter, AIM, Netlog, OpenID) illetve ha nincs semmilyen akkor felajánlja új google fiók létrehozását. Ennél csak a lépéseket kell követni és kész.
Google fiókot mindenképp érdemes létrehozni, már csak a Gmail miatt, ami szerintem a legjobb e-mail szolgáltatás, óriási tárhellyel, reklámmentes jó kezelőfelülettel.

Mára ennyi, hamarosan újabb útbaigazításokkal jelentkezem! 🙂

Szép, színes napokat! 🙂