Ehhez a trükkhöz szükségünk lesz valamilyen keretre. Én az Old Frames készletemből használtam most az egyiket.

1. Helyezd a fotót a képkeret rétege alá, javítsd, vágd le a kilógó részeket, ha szükséges és olvaszd össze a két réteget.

2. Az árnyék hozzáadása rétegstílus alkalmazásával a legegyszerűbb, ehhez duplán kell kattintani a réteg ikonjára a Rétegek panelben. Ekkor megjelenik az az ablak, ahol beállíthatjuk a rétegstílusokat. Nekünk a vetett árnyékra van most szükségünk. Ezt számtalan módon be lehet állítani, én most a legismertebb beállítást alkalmaztam szedvicspozitív keverési móddal. Az árnyék színét, mivel fehér a hátterem,  világosítottam, valamint az átlátszóság csúszkát is kicsit visszahúztam. Az árnyék távolságát, méretét, terülését az előnézeti kép alapján módosítjuk. Ügyelni kell még arra, hogy a szögbeállítás az oldal összes elemének árnyékolásakor azonos maradjon. Eddig nagyon egyszerű. (1. kép)

3. Az árnyék, ha a valóságban megfigyeljük jól látjuk, hogy nem egyenletes. Előfordul, hogy itt-ott nem tapad a fotó tökéletesen a háttérpapírhoz, ezért esetleg kicsit távolabb kerül tőle a sarka. Ezeknél a részeknél az árnyék is hosszabb, míg máshol rövidebb. A a kisebb árnyékok sötétebbek a nagyobbak világosabbak és a színük sem mindig szürke, hanem függ az alatta lévő papír színétől is. Élethű hatás érdekében először is válasszuk le az árnyékot a fotó rétegéről.  Ehhez a rétegek panelben a rétegstílus nevére kell a jobb egérgombbal kattintani:

4. Legördül a helyi menü, amiből válasszuk a Réteg létrehozása menüpontot

5. A rétegek panelben a fotó rétege legyen kiválasztva. A menüből válasszuk a Szerkesztés/Átalakítás/Hajlítás menüpontot és a létrejött négyzetháló segítségével hajlítsuk az a fotót. Húzzuk a két alsó sarkát kicsit feljebb. Alkalmazzuk az átalakítást. Ha bármelyik eszközre rákattintunk (pld. az áthelyező eszközre), akkor megjelenik a kérdés: Alkalmazza az átalakítást?

6. Most az árnyék rétegével végezzük el ugyanezt, csak itt az alsó sarkokat lejjebb húzzuk. Lehet alakítani a felső részt is természetesen.

7. Ha úgy ítéljük meg, akkor az árnyék rétegén alkalmazhatunk még további gauss elmosást, szabályozhatjuk az átlátszóságát.