Zamárdi kalandpark

Felhasznált digitális scrapbook készletek:  Vinnie Pearce: Weather Forecast, Oscraps: Journey + sk háttérpapír.  Fontkészletek: Magna, Coneria Script (címfelirat) Verdana (szöveg)

Folytattam a Balatoni emlékek megörökítését. A második nap délelőttjét a Zamárdi kalandparkban töltöttük. Az erről készült történetmesélős, digitális scrapbook oldal is része lesz a 2013-mas családi emlékeket őrző fotókönyvnek.

Az első oldal témája Tihany volt és a levendula, ami finom, provance-i hangulatú „körítést” igényelt. A mai téma viszont egész más hangulatú Úgy válogattam a kiegészítőket, hogy ezt a másfajta érzést jobban visszaadják, s míg a Tihanyi oldalra sok türkiz, levendulalila került és a virágokat idéző festéklenyomattal dekoráltam, itt inkább szabálytalanabb, „koszosabb”, grunge felé tartó kiegészítőket használtam a fotók színeihez igazodva: barna, narancs és zöld árnyalatokkal. Hogy az előző oldallal megmaradjon a harmónia, ugyanazt a háttérpapírt tettem be alapnak.

A címfelirat narancssárga lett, ami dinamikus, vidám, merész, fiatalos szín, tükrözi a helyhez fűződő tulajdonságokat és amúgy a védősisakok színe, ezért is  illik a fotókhoz. A kék alcím pedig arra utal, hogy a Balatonhoz kapcsolódik az elmék.

Balra fent egy kis időjárásjelző ikon is látható, ami arra emlékeztet hogy akkor napos-felhős idő volt, s néha bizony eleredt az eső, Winnie Perce – Weather Forecast készletéből való. A legfőbb díszítő elem pedig az a jelzőtábla matrica, amit egy helyszínen készült fotóból alakítottam.

Utóbb megnéztem a kalandpark honlapját és ott is zöld, kék és narancssárga fő színeket használnak. Ez a „véletlen” egybeesés is azt bizonyítja, hogy a színeknek fontos szerepe van a webdizájnban, arculattervezésben, kiadványszerkesztésben és  éppúgy a scrapbook oldalakon is.

A hamarosan induló kezdő és haladó online digitális scrapbook tanfolyamon részletesen foglalkozunk -többek között – a színek hatásával és jelentésével.