Még augusztus végén készítettem Anyukám születésnapjára egy minialbumot.

Hibrid könyvecském van már egy pár, ez az első, amit teljes mértékben hagyományos technikára épül…Illetve majdnem, mert a fotók elrendezését, méretezését előzőleg számítógéppel terveztem, ezután küldtem csak el előhívatni.
A helyi művészellátóban vásároltam néhány ív fehér fotókartont és nagyon megörültem, mikor felfedeztem, hogy strukturált a felülete. Akárcsak a scrapbookos kartonoké. Ebből készült az album belíve. Először szabályos 16*16 cm-es négyzeteket vágtam belőlük és egyesével összeállítottam az oldalakat. Papírokat, csipkéket, gombokat, betűmatricákat, virágokat használtam a fotók mellé, a feliratokat pedig nyomtattam. Az album kronológikus sorrendben halad kezdetektől napjainkig, témája pedig az eddigi „életszerepek” kisbabakortól a nagymamaságig 🙂

Hajtogattam egy hosszú harmonikát, ami olyan magas volt mint a lapok hossza. Ezekbe ragasztottam az egyes oldalakat,  az egymásnak háttal eső lapokat szintén egymáshoz rögzítettem. A végére üres oldalak kerültek és ezzel rögzítettem végül a borítóhoz.

A borító készült legutoljára, így pontosan meg tudtam mérni, hogy milyen szélesnek kell lennie. Alapja hullámkarton,  ismét egy dobozt hasznosítottam újra. Ezt borítottam be azzal a fehér fotókartonnal, amiből a belső lapok is készültek. Régi maradék BG papír, Prima virág és levél, csipke került rá dekoráció gyanánt. És a chipboard betű, amit ezúttal is villámgyorsan színeztem ilyenre pasztellkrétával. Több színnel satíroztam, aztán összedolgoztam  kézzel (ha nem sietek fültisztító pálcikát szoktam erre a célra használni), hajlakkal rögzítettem. Száradás után szalvétaragasztót is kentem rá vékonyan, erre szórtam némi csillámport.

Egy kis diavetítés a tartalomról:

[slideshow id=14]