A számítógépet sokféle dologra használjuk, munkára, tanulásra, szórakozásra. Minden témának érdemes külön mappát nyitni.

Az egyik legfontosabb a fényképek biztonságos tárolása. A fotók pótolhatatlanok, ezért erre különösen figyelek.

Kell egy olyan könyvtár-struktúra, amin könnyen ki tudok igazodni.

Fényképek 2012:

Február:

a fájlnevek elején mindig a dátum van, így időrendi sorrendben jelennek meg a képek a mappán belül. A dátumot egy azonosító név majd egy sorszám követi. (ezeket automatikusan tölti fel így a program)

Minden évről készítek egy-egy DVD másolatot is. Körülbelül havonta, kéthavonta mentek így is, a fényképezőgépről csak azután törlöm a fotókat, ha már legalább két mentés van róluk. Az elkészült scrapbook oldalakat is külön mappában tartom és ezekről is készül egy másolat.

A készletek tárolását hasonlóan oldom meg.

Ma már nem vagyok olyan nagy freebie vadász mint rég, inkább csak azokat tartom meg, amelyeket biztosan használni fogok. Ezeket külön mappában tárolom. Önálló mappát alkot a Template-ek tartalma, ugyanis ezekre általában pont időhiány esetén van szükség, így még gyorsabban megtalálom. A vásárolt készleteket szintén elkülönítve tartom. (ezeket is átmásolom DVD-re).

A legjobb dolog azonban, ha előhívatom a fényképeket. Az analóg korszakban ez nem volt kérdés, minden film papírra került. A fényképek pedig kis albumokba. Ma pedig a legjobb fotók fotókönyvbe kerülnek történettel együtt, amit szívesen nézegetünk: