Áprilisban egy születésnapi fotókönyvet készítettem.

Az ajándékozott életének harminc évét foglalja össze az album. Különféle témák: téli és nyári utazások, családi ünnepek, hétköznapi pillanatok, állatok szerepeltek a fotók közt ezért egy natúr, semleges háttérre esett a választásunk, ami mindenhez illik.

A könyveket minden esetben – ha megrendelésre és nem saját célra készülnek – az általam tervezett készleteimből állítom össze. A háttérpapír mellett igény esetén és ha a téma megkívánja és hely is van, a hozzá tartozó készlet elemeiből is kerül finomabb díszítés az oldalakra. Most ezt a készletet használtam:

rainbow_fall_preview

A borító első oldala:

szuletesnapi konyv borito1

hátoldala, az ajándékozó által választott idézetekkel és három fotóval:

szuletesnapi konyv borito2

A belső oldalakon lévő fotók sarkait gömbölyítettem, a képek élethű árnyékot, a címek egységes dekorációt kaptak.  Szükség esetén korrigáltam őket. Erre nagy részben sor is került, mert főleg az elején sok régi, kissé megfakult, elszíneződött papírkép is volt.  Ezen kívül a kontrasztot szeretem kissé megerősíteni, főleg ha aprók a képek, ezáltal hangsúlyosabbá válnak. A könyv színei: natúr, sárga és bordó. Minden fényképet rövid címkével láttam el, arról, hol és milyen alkalomból készült, ki szerepel rajta. Újabban egyedi fotókönyvek készítésekor meg sem próbálok sablont használni, mert már az elsőnél bebizonyosodott, hogy nem lehet. Minden egyes fotó és oldal egyedi „szabást” igényel, van aki szeret hosszabb szöveget írni, van aki csak címszavakat kér. (Minimális szövegezésre minden megrendelőmet rá szoktam beszélni, ettől a hozzáadott információtól válik igazán értékessé egy album)  Annyiban egységesek a könyvek, hogy előre meghatározom például jelen esetben a gömbölyítés, a képek árnyékának és egyéb stílusainak mértékét, a fotók közti távolságot, a betűtípust és méretet, stb és ezt viszem végig az első oldaltól az utolsóig.

szuletesnapi konyv belso oldal

A könyv nagyon hamar megérkezett,  a CEWE-től rendeltem 30×30 cm-es méretben digitális nyomtatással.

boritito foto

belso oldal foto