W_insta-december

Elkészült az utolsó 2014-ről szóló instagram-os összefoglalós oldalam is. Először februárban írtam arról, hogy mennyire tetszik nekem a project life a scrapbookban, ám nagyon nehéz végigcsinálni. (Minden elismerésem azoknak, akik napról-napra képesek ilyen kreatív módon dokumentálni az életük eseményeit!)

Már korábban is egyszerűsítettem, amikor is havonta születtek oldalak hétköznapjainkról, ünnepeinkről.

Ez, amit tavaly vállaltam még annál is egyszerűbb, amit erőfeszítés nélkül, minimális időráfordítással (1 óra havonta) sikerült teljesítenem.

A trükk benne az, hogy a sablonban fotóhelyeket pontosan akkorára méreteztem, amekkora képek az Instagramról átemelhetők.

Így nem kell  még vágni sem, hanem, csak illeszd a megfelelő helyre arra ügyelve, hogy a piros rész azért ne látszódjon ki alóla.

A négyzetek helyére nemcsak fotók, hanem (ha nincs elég fényképed) papírkivágások is kerülhetnek, vagy másféle dekorációk. Ha pedig szeretnél szöveget is írni, akkor csak szedd ki az alsó négyzetsort és írj oda, mint ahogy én is teszem.

Az Instagram felirat a Billabong nevű betűtípussal készült, ami a közösségi oldal logójában is szerepel. Ezt még ingyen is le lehet tölteni, bár nem a teljes verziót,de személyes célokra tökéletesen megfelelő. Itt találod!

instagram template

A sablont idén is letöltheted! Kattints ide!

Ha már most elhatároztad, hogy cewe fotókönyvet hívatsz elő, és szeretnéd elhelyezni ezeket az összefoglaló oldalakat, akkor érdemes fehéren hagyni a hátteret.

Minden négyzet alakú könyvhöz megfelel, de legjobb az XL-es (azaz 30×30 cm-es fotókönyvhöz)

Mivel a szokásosnál szűkebbre kellett hagynom a margót a fotóhelyek fix mérete miatt, így ennél a képnél ne a háttérbe illesztést alkalmazd. Helyette beillesztéskor az oldalelrendezések közül válaszd az 1 fotó oldalanként funkciót, s abból is a második lehetőséget, amikor egy fehér keret látható a kép körül.

Az alábbi ábrán láthatod mi a különbség. Bal oldalon a háttérbe van illesztve, jobb oldalon a fenti módszer szerint van elhelyezve a kép. Egyértelműen jobban néz ki a nagyobb margóval.

cewekonyv

Az Instagram egy  közösségi hálózat, amelyen keresztül képeket oszthatunk meg egymással okostelefonok segítségével. A fotókat el lehet látni különféle hangulatos szűrőkkel, keretekkel, ha a téma úgy kívánja.

Az én Instagram profilomat itt találod.

Ebben az évben is ezt a sablont fogom használni, mert nagyon jól bevált, annyira egyszerű. 🙂

A facebookon a ezen héten egyébként az egyszerűsítés lesz a téma. Ha érdekel, látogass meg itt is!

Színes hetet kívánok Neked!