Most megmutatom végre mit titokzatoskodtam az elmúlt napokban. (Valójában már négy hónapja, mióta az ötlet megszületett)

Nem készlet és nem csak egy hibrid album, mint ahogy a képek sejtették.

Úgy döntöttem, hogy idén bővítem az online tanfolyamok listáját.

Ő az első darab. Ajánlom szeretettel elsősorban kezdő scrapbookosok részére.

whibrid_promo2

Ez egy hibrid tanfolyam, amely a digitális és hagyományos technika ötvözése. Mivel én magam a digitális tervezésben vagyok gyakorlott, a hangsúly ezen lesz, vagyis az album előkészítésén. Mint a másik két nagyszabású tanfolyamon és az ingyenes képeslap szerkesztő email sorozatban, itt is a GIMP-et használjuk. Ingyenesen letölthető program és majdnem mindent meg lehet csinálni, amit a Photoshop-pal is. A végén természetesen elmondom azt is, hogyan lesz belőle kézzelfogható, lapozható emlékőrző könyvecske.

A belső oldalak minimál stílusúak. Tehát nagyon kevés díszítést alkalmazunk és a rendezettségre törekszünk majd.

A tanultaknak azonban később hasznát veheted, akkor is, ha a művészibb és lazább stílust kedveled és szeretsz festeni, ragasztgatni, bélyegezni, hiszen a héten bemutatott karácsonyváró albumomnak is egy digitális fotósablon a lelke.

Magam is kedvelem a szabad alkotást, nemcsak a folyamatát, hanem a végeredményét is ezért becsempésztem két festmény oldalt is a könyvbe. Igaz, ezt nem kézzel, hanem digitálisan készítjük majd el, de ha sikerül, akkor hasonló hangulatképeket kaphatunk, mintha valóban festettük volna. Ezt nagyon egyszerűen meg tudjuk valósítani, úgy hogy a GIMP mellé egy másik programot hívunk segítségül.

w_h2

Minden egyes oldalhoz biztosítok egy-egy vázlattervet, illetve a digitálisan előkészített oldalakhoz, méretre és formára vágott fotókhoz több rétegből álló sablont, más néven template-et.

Például ilyet:

vázlatterv

amiből aztán ez lesz:

 

w_h5

A leckék során bemutatom ezeknek a sablonoknak a használatát, a rétegek és a szövegszerkesztő működését, átszínezést, méretezést.

Ugyan a tanfolyam 16 leckből áll, ezért három hétig tart, később, ha már jól ismered a programot 1-2 nap alatt összerakható egy ilyen album.

Amire szükséged lesz – ha kézzelfoghatóvá szeretnéd tenni – különféle scrapbookos kellékek. Papírok, ragasztók, vágóeszközök esetleg további díszítő elemek, valamint jó ha van otthon színes nyomtató, amivel tudsz kartonra nyomtatni (nem túl nehezek ezek a papírok, így egy egyszerű fotó minőségű tintasugaras nyomtató is elegendő. Ha nincs ilyened és nem is tudsz senkitől segítséget kérni, fénymásolószalonban, nyomdában is kérheted (ez esetben viszont lehet, hogy csak saját papírjukra nyomtatnak, de végső esetben ez is jó megoldás, nem kell hogy ugyanolyan legyen, mint az enyém) A fotókat  javasolt nem házilag, hanem fotólaborban nyomtatni a minőség, tartósság és a pontos méretezés miatt.

A fentieket nem tartalmazza a tanfolyam díja, én a tudást és a virtuális segédanyagokat adom neked, amit tovább tudsz majd fejleszteni és ily módon sok szép emléket megőrizni.

Nagyon kedvesek ezek a különleges fotóalbumok saját magunk számára és ajándéknak is.

A tanfolyam január 26-án indul!

Hamarosan megnyílik a regisztráció is, de figyelj, mert csak rövid ideig lesz elérhető.

További részletek itt lesznek majd! Kattints!

Az első 20 jelentkező hozzáférést kap a facebook csoportomhoz is, amit a kezdő és haladó digitális scrapbook tanfolyamosok számára nyitottam. Ez további előnyökkel jár, mert a csoportban választ kaphatsz kérdéseidre, értesülhetsz az újdonságokról, sok ötletet, scrapbook készletet, sablont ajánlok és időnként olyan digitálisan felhasználható különleges kellékeket is megosztok, mint a 2014-es havi naptár, amelyeket csak a zárt csoport tagjai használhatnak.

Indul egy játék is a facebookon. Kövesd a bejegyzéseimet, hogy le ne maradj róla!