Apukám születésnapjára készítettem ezt a minialbumot, mely 60 év emlékezetes pillanatairól szól.

Felhasznált anyagok:

Legelőször a dobozt dekoráltam. Nem akartam túl díszesre és színesre, no meg nincsenek is igazán férfias kiegészítőim, így  minimálra vettem a stílust. A betűket pasztellkrétával színeztem be, amit hajlakkal szoktam rögzíteni. Azért szeretem a pasztellkrétát, mert nagyon könnyen lehet keverni vele a színeket, így egy kis kísérletezés után általában sikerül megtalálnom a tökéletes árnyalatot. Továbbá a sok maszatolás után mindig kap egy érdes, bőrre emlékeztető struktúrát.

Az eredeti fotókat beszkenneltem és úgy átszerkesztettem, hogy egy 9*13 cm-es szabvány fotópapíron 11*8 cm helyet foglaljanak el és mind egyforma legyen. A fotók színét az albumpapír színéhez állítottam be. Ezt persze nem csak úgy találomra, hanem mintát vettem a papír képéről.

Az albumhoz a papírokat méretre vágtam (12*12 cm). Így maradt volna egy keskeny fehér keret ragasztás után. Mivel úgy gondoltam ehhez a papírhoz és fotókhoz nem illett volna a tiszta fehér keret, kissé összekoszoltam, bekentem distress tintával.

Miután megérkeztek a fotók, azokat is kivágtam és felragasztgattam a méretre vágott papírokra. A díszítést, az idézeteket (amelyet szintén képszerkesztő programmal készítettem) ekkor tettem rájuk.

Utolsó lépésként pedig az albumba rögzítettem a lapokat.

Átadás után: