folder

Valamennyi tanfolyamom résztvevőit év vége felé meg szoktam lepni egy naptársablonnal a következő évre! A sablonban a névnapok is szerepelnek!

Most sok szeretettel közkinccsé teszem ennek egyik – néhány nap múlva – aktuális darabkáját.

De mi is ez a naptársablon?

  • Egy PSD formátumú fájl. A PSD a Photoshop saját formátuma, azonban az ingyenes GIMP is képes ezt értelmezni, tehát azzal is tovább tudod alakítani.
  • A PSD fájl több rétegből áll. Ez a fenti naptár esetében annyit jelent, hogy külön formázható a háttér, a fotó, valamint a tartalmi rész (azaz maga a naptár).
  • A formázás azt jelenti, hogy ezeket a rétegeket át lehet színezni, a háttér és a fotó pedig kicserélhető. Tehát a saját fotódat illesztheted oda, ahol a szürke négyzetet látod most az előnézeti képen.

Tettem a csomagba egy png formátumú képet is, amely egyetlen rétegből áll. Ez egy gyorslap, vagy angol nevén quickpage. Ezen semmi nem cserélhető, de a fotó helyén egy átlátszó kivágás szerepel. Itt annyi a tennivaló, hogy saját fotódat alá helyezed valamilyen képszerkesztő programmal. Az itt látható háttér egyébként a jövő héten induló Régi Idők online digitális scrapbook tanfolyam készletének egyik darabja, melyre vasárnap éjfélig kedvezményesen jelentkezhetsz! Ezen a tanfolyamon nem csak a gyorslapok használatát mutatom be Neked, hanem azt is hogyan javíthatod régi családi fotóidat, hogyan szerkeszthetsz önállóan digitális scrapbook oldalt, és azt is, hogyan készíthetsz el egy tematikus fotókönyvet. A tanfolyam régi fotókra fókuszál, de a tanultak alapján természetesen újabb, digitális fényképeidet is feldolgozhatod!

A naptársablon és gyorslap letöltéséshez kattints ide!

Színes hétvégét kívánok Neked! 🙂