Scrapbookos technikák segítségével egyedi, személyes, fényképes születésnapi ajándékokat készíthetünk akár saját kezűleg is. Ehhez pedig nincs szükség különleges tehetségre, csupán lelkesedésre, türelemre és némi alapanyagra.

Leginkább hagyományos vagy hibrid albumokat szoktam készíteni ilyen alkalmakra. Ezek az albumoldalak az ajándékozott életének fontos és szép élményeit őrzik.

A hagyományos scrapbook esetén minden hozzávalót (papírok, díszítő elemek, album alap) készen vásárolunk és ezekből állítjuk össze az oldalakat. Maradék textil, csipke és egyéb apróságok is használhatók

további részletek itt

részletek itt

Hibrid albumoknál digitális scrapbook készletek elemeit is felhasználjuk és minden esetben dolgozunk előtte számítógéppel is. Megtervezzük az elrendezést, ehhez összegyűjtjük és átméretezzük az egyes hozzávalókat (papírokat, díszítő elemeket), majd kinyomtatjuk. Nyomtatni lehet akvarellpapírra, fotókartonra, vászonra, műszaki rajzlapra. Ezután következik a vágás-ragasztás. Kész digitális oldalak is felragaszthatók hagyományos albumalapra. A digitális és hagyományos technika ötvözetét hívjuk hibridnek.

Ennél az albumnál a borítón hagyományos scrapbookhoz gyártott díszítőelemeket használtam fel. Az album lapjain pedig kinyomtatott digitális oldalak kaptak helyet.

részletesen itt

Ennél az albumnál elsősorban saját digitális készleteimet használtam fel akvarellpapírra nyomtatva:

további részletek itt