A tegnapi listát kiegészítem most továbbiakkal. Ezeket szintén részletesen tárgyaljuk majd az új online digitális scrapbook tanfolyamon.

w16_matrica címfelirat

Régi kedvencem a matrica-felirat. Ezt a hatást leginkább címfeliratoknál alkalmazzuk. Játékos, vidám témákhoz és stílushoz illik leginkább. Lehet úgy is hogy az egyes betűk egymástól elkülönítve jelennek meg, de lehet egybefüggően is kialakítani. Először készítsük el a feliratot, majd adjunk hozzá fehér körvonalat, végül árnyékot.

w14_betűkivágás fotóból01

A címfeliratot a fotóból is kivághatjuk. Nemcsak a szabályosan (téglalapra) vágott fotó mellett, hanem helyette is alkalmazható. Ha hosszabb szöveget kell megformázni, ahhoz egyféle betűtípust használjunk. Az igazítás történhet jobbra, balra, középre vagy sorkiegyenlítéssel (mint fent) attól függően, hogy a többi oldalelem hol helyezkedik el.

w15_sajat keziras

Ez az oldal a kakukktojás, ugyanis nem használtam fontkészletet. Az írás a saját papírra vetett és lefotózott kézírásom. Igen, ez is hozzánk tartozik, része a személyiségünknek, miért ne őrizhetnénk meg digitális scrapbook oldalon, nem baj ha csúnya 🙂 Amúgy pedig nagyon laza és spontán tud lenni egy így készített oldal. A tanfolyamon ezt is megmutatom, nem kell hozzá szkenner, elég egy mobiltelefon, a GIMP megoldja a többit.

Megmutatom egy régebbi oldalamat, amit nagyon szeretek, az is így készült. Először összeállítottam a képet digitálisan, utána írtam a feliratokat papírra, amit aztán beleszerkesztettem a félkész oldalba:

w_szabad_kezirasos

A tanfolyamra itt tudsz jelentkezni! Kattints ide!