A Pantone cpress_img_20706_1ég a legnépszerűbb színrendszer kifejlesztője, melyet a nyomdaiparban és sok más területen is alkalmaznak.
2010 színe  a türkiz:  Pantone ® 15-5519 Turquise.

A kedvenc színeim közé tartozik, pálmafás, napsütötte tengerparti hangulatot idéz fel számomra, amit most nagyon szeretnék a valóságban is átélni.  A türkiz drágakőről kapta a nevét, amelynek az egyiptomi, atlanti és amerikai őslakosok egyaránt oltalmazó hatást tulajdonítottak. A tenger és az ég színe, mely a zöld és kék keveréke. Nyugalom, harmónia, békesség, hit, igazság, kreativitás, tisztaság.

A színterápiában gyulladásgátló, gyógyító hatású lehet égésre, vágásra. Immunerősítő hatása is van, influenza és megfázás esetére ajánlják. (Jól jön ez ebben az időszakban 🙂 )

Nyugtató, elősegíti a kommunikációt, növeli az alkotókedvet is.

Ez utóbbit ki is próbáltam, ugyanis legújabb készletem összeállításánál ezt a színt vettem alapnak. Mivel még tél van, nem akartam előrerohanni és nem kéket, homokszínt választottam hozzá, hanem natúr és sötétbarna árnyalatokat. Ez utóbbival a türkiz a kedvenc kombinációm, pár évvel ezelőtt nagyon divatos volt, szerintem most is az lesz. És valóban megnövelte az alkotókedvemet, mert alig tudtam abbahagyni. Sőt kommunikációs csatornákat is megnyitott, ugyanis felkértem néhány általam csodált magyar scrapbook alkotót, hogy tegyen egy próbát vele. Hamarosan kiderül, milyen fantasztikus képek születtek belőle 🙂

Emellett pedig nyugodt vagyok, nem kaptam el az influenzát és a hitem is megerősödött, főleg hogy ma egy újabb jó hírt kaptam.

Lehet, hogy mindez tényleg a türkiz miatt van? 🙂

Próbáljátok ki!

Mutatok megint egy kis puzzle darabkát a készletből:

craftkukucs