Jankától kaptam  egy kérdést kedvenc filmjeimmel kapcsolatosan, mivel szombaton (hosszú évek után először) moziban voltam, életemben először 3D-s előadáson, amit láttam az nagyon hatásos volt és gondolkodtam rajta, hogy írok róla..így ez a játék, most pont jókor jött 🙂

Szeretem a filmeket, bár mostanság ritkán van alkalmam nézni őket,  de mégis sikerült egy egészen friss kedvencet választanom:

1. Avatár

A története is nagyon tetszik, a látvány pedig  lélegzetelállító.

2. Star Wars trilógia (ami tizenévesként volt rám nagy hatással, de még ma is szívesen megnézem, nem kell senkinek sem bemutatni 🙂 )

3. Gattaca

A film egy nagyon is elképzelhető jövőben játszódik, ahol a gyerekek tervezett genetikával születnek, aki nem, azt alacsonyabb rendűként kezelik élete végéig. A főhős is természetes úton jött világra, ám annyira elszánt és szenvedélyesen küzd a céljáért, amit a származása eleve kizárna, hogy mégis eléri azt.

4. Az Arc

Egy fiúról, aki más mint a többi ember és különleges képességekkel rendelkezik, amit csak kevesek képesek elfogadni. (A legmegrázóbb jelenetet másoltam a linkbe, mindent elmond)

5. Holt költők társasága

Itt a kedvenc részemet másoltam be.  20 éves koromban (már jó rég!) hatott rám erősen és azóta is bármikor,  ha megnézem, vagy eszembe jut. Etalon. Ha egyet kellene választanom, ez a film lenne az.
Személyes érdekességek:
– amikor 2000-ben itthon is lett internetünk, ez volt a második téma, aminek alaposan utánanéztem (gigantikus elemzős oldalakat találtam angolul, sajnos már nem tudom hol)
– egy scrapbookos stafétajáték keretében Gigi készített nekem oldalt róla:

gigi_holtkoltoktarsasaga

Akinek pedig továbbadom, ha szeretné: Sabee, Altalena, Beszteri 🙂