A mai napon Vízkereszttel véget ért a karácsonyi ünnepkör.

Visszatekintésképp megmutatom milyen karácsonyi ajándékokkal készültem én.

Említettem már biztosan, hogy mióta megismerkedtem a scrapbookozással azóta az ajándékozásnak új dimenziója nyílt meg számomra. Azelőtt elképzelhetetlen volt, hogy saját készítésű meglepetéssel jöjjek elő, hisz sem kézügyességem, sem kreativitásom nincs hozzá. Közben rájöttem, hogy mindez csupán elhatározás és lelkesedés kérdése. Ez pedig mindenkire érvényes. Ha igazán szeretne valamit az ember, akkor arra képes is lesz. Abban nem vagyunk egyformák, hogy mennyi időre van szükségünk a technikák elsajátítására.

Eleinte  digitálisan próbálkoztam, később merészkedtem csak a kézművesség közelébe. Persze nálam ott is nagy szerepet kap a számítógép, a tervezéshez elengedhetetlen számomra.

Lelkesedésen és számítógépen még néhány jó alapanyagra is szükség van egy ilyen személyes ajándék elkészítésére. Örömmel látom, hogy ezen a területen is végre egyre több magyar termékkel is gazdagodik a paletta.

Szüleimnek egy karácsonyi minialbumot készítettem, régebbi karácsonyi fotókkal és arról szól hogy mit szeretünk a karácsony estékben, amit mindig náluk töltünk.

Erre a célra már rég kiszemeltem ezt a natúr Yabo albumot, amit azóta már többféle színben is lehet kapni. Lapjait fehér akrilfestékkel festettem át, majd megvártam hogy megszáradjon egy nagy kiterített újságpapíron. Mondják hogy a véletlenek hozzák a legjobb eredményt, ez most bejött, mert az újságpapír itt-ott ráragadt a festékes kartonra. Először azt hittem elrontottam, de rájöttem, hogy így sokkal jobb, a digi papírjaimon is mindig van egy kis koszolás és az újságpapírlenyomatokat is kedvelem. (Ha eleve így akarom, akkor biztosan nem sikerül 🙂 ) Száradást követően pasztellkrétával (narancs, sárga, barna) színeztem. Ezt vattapamaccsal vagy puszta kézzel is meg lehet tenni. Én hajlakkal szoktam rögzíteni a pasztellkrétát, ami eléggé porolna különben, profik számára erre a célra is létezik speciális fixáló spray.

Aztán feldíszítettem a borítóját:

Az arany karácsonyfa egy régi Rayheres csomagból van, a fenyőágat Scrapbook klubban vágtam magamnak szintén nagyon régen, kedvencem a “Karácsony Este” chipboard felirat viszont vadiúj és szintén magyar, Mörjikétől azaz Bíró Ágitól. Az ő műve szerepel közvetve egy más típusú karácsonyi ajándékon is.

A szappanokat Gizustól rendeltem,  Ági készíti a szappanokhoz a nyomdákat.

Visszatérve a kaptafához, vagyis a scrapbookhoz… Az albumot összefűztem a hozzá való karikákkal:

Az oldalakra pedig felragasztottam a fotókat és kinyomtatott, kivágott szócímkéket:

Ennyi volt mára, folytatás következik hamarosan 🙂